Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se SVT:s reporter testa svamppastan som tillagats utifrån recept från den nya kristidskokboken – och hör Louise Rapplihn från länsstyrelsen (rosa jacka) berätta mer. Foto: SVT

Krisberedskapsveckan inleds med lansering av kokbok

Uppdaterad
Publicerad

I hela Sverige inleds nu krisberedskapsveckan och i Karlstad lanserar länsstyrelsen en ny kokbok för kristider, Mat härifrån – Recept för vardag och krisberedskap.

– Man ska äta kriskost till vardags, säger Louise Rapplihn, handläggare risk och säkerhet på länsstyrelsen.

”En svamppasta som wokas” – i klippet provsmakar SVT:s reporter en av de rätter som kan lagas i kristider.

Recepten kopplar ihop målen för livsmedelsstrategi och totalförsvarets behov.

– Det ska gynna Värmländska lantbrukare och maten ska kunna lagras i 90 dagar, säger Louise Rapplihn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.