En turistbuss, som kom från Oslo, körde av riksväg 61 mellan Åmotfors och Charlottenberg på söndagsförmiddagen då bussen kolliderade med en personbil. Bussen hamnade på sidan i diket. Foto: Bengt Andersson

Turistbuss körde av riksväg 61 i Eda

Uppdaterad
Publicerad

En buss med cirka 25 turister och en personbil kolliderade och bussen körde av vägen.

Olyckan skedde mellan Åmotfors och Charlottenberg på söndagen.

– Det är en person som är skadad och är omhändertagen av ambulanshelikopterpersonal. Men det ser ut att ha gått väldigt bra och det är lugnt här på platsen, säger Jonny Hjalmarsson, räddningschef i beredskap vid Arvika-Eda räddningstjänst.

Enligt polisen fördes sju personer till Arvika sjukhus med lindriga skador.

Tog sig ut själva

Enligt polisen ska personbilen, som svängde ut vänster från länsväg 867, inte uppmärksammat bussen. Bilen touchade till bussen som körde ner i diket och blev liggandes på sidan.

– Många av passagerarna hade tagit sig ut själva genom takluckan och genom krossade rutor när vi kom till platsen, säger Jonny Hjalmarsson.

De asiatiska turisterna kom från Oslo och skulle stanna till i Karlstad.

Trafiken dirigeras om

Räddningstjänst, polis, flera ambulanser och ambulanshelikopter var på plats. Olyckan inträffade vid 11-tiden och trafiken på väg 61 dirigerades om under tiden för räddningsarbetet och en ny buss beställdes till platsen.

Vägsträckan var avstängd till efter klockan 15, då trafiken släpptes på igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.