Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kyrkoherden i Torsby om oklara dödsfallen bland unga i norra Värmland

Uppdaterad
Publicerad

I Torsby hålls nästa vecka ett stormöte för att prata om droger bland unga. Allmänheten välkomnas av representanter från kommun, region, polis och Svenska kyrkan. Mötet råkar infalla i samband med oklara dödsfall i Värmland.

– Narkotika har blivit väldigt vanligt på ungdomars fester, och nu måste vi vuxna reagera, säger Johan Bonander, kyrkoherde i Fryksände pastorat. 

En av de fem personer som på senare tid avlidit på grund av misstänkt droganvändning har kopplingar till Torsby, bekräftar förundersökningsledaren Mikael Asker.

Oklara dödsfall

Och i Torsby kommun pågår ett arbete med att öppna upp samtalet kring droger. Mötet som hålls är planerat sedan länge men råkar infalla i samband med de oklara dödsfallen i norra Värmland. 

– Huvudnumret är polisen som kommer att  informera om olika droger och vad som förälder ska vara uppmärksam på, säger Johan Bonader.

Även en mamma som miste sin son på grund av droger 2013, och en före detta missbrukare kommer att delta i mötet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.