Långserud: Omstritt äldreboende invigt

Uppdaterad
Publicerad

Tre år efter att det första spadtaget togs kunde det nya, kooperativa äldreboendet i Långserud, Säffle, invigas i dag. Äldreboendet skulle ha stått klart redan för ett par år sedan men bygget försenades av utdragna rättsliga processer.

Den ekonomiska föreningen Smedgården, som svarar för byggnation och drift, lånade 11 miljoner kronor för att kunna genomföra projektet. Säffle kommun gick i borgen för lånet. Men det beslutet överklagades av en privatperson. Länsrätten gav kommunen rätt men överklagandena ändade inte förrän regeringsrätten slutligen valde att inte bevilja den klagande prövningstillstånd.

Men nu står det nya äldreboendet, innehållandes elva lägenheter, lokaler för hemtjänstverksamhet och ett bygdekontor för Långseruds utvecklingsgrupp, alltså klart. Och invigde gjorde ingen mindre än Värmlands landshövding Eva Ericsson, som samtidigt passade på att nationaldagstala i Långserud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.