Sommarlovet i Värmland längre än vanligt. Foto: TT

Långt sommarlov – bra eller dåligt?

Publicerad

Detta året är det extra långt sommarlov i Värmland. Är det bra att barnen får lite extra ledigt under sommaren? Eller medför det problem i att få ihop livspusslet? Vad tänker du? Dela med dig av dina tankar i SVT:s chatt!

SVT rapporterade · Långt sommarlov – bra eller dåligt?

Godmorgon! I dag diskuterar vi våra tankar kring det extra långa sommarlovet. Är det bra att barnen ska vara lediga från skolan i elva veckor?
07.47
Barnen behöver ha ledigt, jag tycker det är jättebra med långt lov
07.49
Min oro är främst för de barn som mår dåligt i hemmet, deras skyddsnät och frizon försvinner under väldigt lång tid på sommarlovet.
@Lotta - God poäng Lotta, vad tror du man skulle kunna göra för att skydda att de baren? Korta sommarlovet eller se till så det finns aktiviteter som de barnen kommer iväg på?
07.49
Sommarlovet är redan för långt !
Man kan omöjligt vara ledig så länge och till slut blir barnen understimulerade för de sitter bara med sina mobiler etc. låt hellre barnen ha kortare sommarlov och låt de gå lite längre i skolan det behövs !
Lägg in en vecka med bara aktiviter innan barnen går på sommarlov. Varje dag någon utomhusaktivitet Rex fotboll, basket, gympa etc!
07.53
Vi behöver förlänga höstlovet och förkorta sommarlovet. I Europa har många länder 6 veckors sommarlov. Det räcker! Många barn kommer ur rutiner.
08.02
Låt barn få ha sitt sommarlov!
Så jobbigt med människor som ska tycka hela tiden och allt blir bara sämre.
08.02
Med en månads mer undervisning per år så behöver Sverige inte halka efter i kunskapsnivå jämfört med andra utvecklade länder.
08.02
Hej. Jag tycker att det är bra med långt sommarlov för att de behöver det för att det långa skoldagarna och lång vintern
08.13
Nej ,redan nu vill en del barn komma tillbaka ett par veckor tidigare för att träffa kompisar.
Om det är barn som har stort behov av kontinuitet
när det gäller läs och skriv borde de få tillgång till en lärare i större utsträckning och få mer hjälp.
Alla barn har inte pengar till olika evenemang för det är inte mycket som är gratis.
08.13
Nej, ca 6 veckor är lagom. Höst resp vårlov kan tex. förlängas något. Öka skoltiden (utan att minska nuvarande teoretiska ämnen) med icketeoretiskt värdeskapande aktiviteter som lek/rörelse/idrott, kreativa/skapande/estetiska ämnen som musik/teater/bild/foto/slöjd. Detta kommer ge mycket mervärde till samhället.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer