Enligt JRCC:s bedömningar har båten inte tagit sig ut på vattnet utan hjälp från ett annat fordon. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Befarad båtolycka i Grums kommun – stod på grund

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagsmorgonen inkom ett larm om en befarad båtolycka, då en inringare sett en båt gått hårt på grund. Sjöfartsverkets nationella Sjö- och flygräddningscentral, Joint Rescue Co-ordination Centre (JRCC) var på plats med flera enheter.

– Vi försöker utreda vad som har hänt, säger räddningsledare Lars Grantinger.

Det var vid 08.37 på söndagen som larmet inkom.

– Vi undersöker en båt som står på grund. Inga personer är ombord på båten så vi försöker nysta i vad som kan ha hänt, säger Lars Grantinger.

Uppdatering 11:00

JRCC har gjort bedömningen att ingen person är i sjönöd och de har avslutat sin insats. Båten var i väldigt risigt skick och bedöms inte kommit dit utan hjälp av ett annat fordon.

– Vi vet inte hur den hamnat där men bedömningen på skicket är att ingen person ska ha varit i båten, säger Fredrik Persson, räddningledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.