Johan Petersson som Lerin. Till vänster i bild Anna Carlsson som imiterar Ebba von Sydow. Foto: Kanal 5

”Lerin” i ny humorserie

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären Lars Lerin är en av de kändisar som blir imiterad av komikern Johan Petersson i en ny tv-serie som kommer att sändas i vår.

En känd svensk som slår sig ned i en soffa, lutar sig tillbaka och kollar på tv i en timme. Det är kärnan i Kanal 5:s nya humorsatsning, som sänds i vår och än så länge går under arbetsnamnet ”Så mycket roligare”.

I serien imiterar komikern Johan Petersson kändisarna, och tillsammans med en rad andra komiker och skådespelare parodierar de programmen.

”Lerin” möter ”von Sydow”

Bland programmen som parodieras finns TV3:s ”Parneviks”, TV4:s ”Idol” och ”Bingolotto”. SVT representeras av ”Veckans brott” och så görs också plats för en värmlänning – nämligen konstnären Lars Lerin. Vi får tag på Johan Petersson som berättar varför han ville göra parodi på just Lerin.

– Dels har han ju blivit så populär med ”Vänligen Lars Lerin”. Sedan finns det vissa kriterier som jag går igång på att imitera och när det gäller Lars Lerin han har en väldigt kul värmländska och han pratar nästan lite i bebiston. Sedan är det också som att han tar avstånd samtidigt som han vill prata om det allra innersta och mörkaste och då tänkte jag: ”Men tänk om han träffar någon som inte alls har något mörker – blir han besviken då?” Så då satte vi honom i ett möte med en imitation av Ebba von Sydow. Hon som en kvinna som vägrar tro att det finns några som helst gupp i vägen alls och så denne man som söker det existentiella i mörkret. Det blir ett väldigt roligt möte.

”Har kompisar som bor på Hammarö”

Petersson har tidigare gjort många parodier i program som ”Partaj” och ”Café Bärs”. Och att göra parodier av olika människor är inget han har dåligt samvete över.

– Man ska sparka uppåt, inte nedåt. Till exempel, Lars Lerins missbruk, det svarta, skulle jag ju aldrig tagit upp om han inte varit så öppen med det själv. Men jag räknar med att jag har imiterat alla i hela underhållningsbranschen snart så det är ju inget jag kan gå runt och oroa mig för.

Hur har du övat in värmländskan då för att låta som Lerin?

– Jag har kompisar som bor på Hammarö, så där har jag ju fått öva på värmländsskan.

Finns det några andra värmlänningar du skulle vilja ha med på listan över folk att imitera?

– En Christer Sjögren vore ju inte fel. Sedan även Hanna Hellquist som kör Morgonpasset i P3. Hon är väldigt framåt och rak. Så det kanske kan bli något utav det framöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.