Lerins lärlingar Foto: SVT

”Lerins lärlingar” reser till Brasilien

Uppdaterad
Publicerad

Konstnären Lars Lerin konstskola för personer med funktionsnedsättningar återkommer till SVT nästa år. Den andra säsongen av ”Lerins lärlingar” bjuder på ny skola, ny utställning – och en inspirationsresa till Brasilien.

Nästa år får tittarna åter stifta bekantskap med Timmy, Jessica, Birgitta, Dennis och de andra konstlärlingarna från Karlstads handikappomsorg.

Efter att första säsongen spelades in förra året har Lerin och hans elever hållit kontakten och de har setts en gång i veckan och målat tillsammans.

”Fått mer självförtroende”

– Det har utvecklat sig en väldig vänskap och det var naturligt för oss att fortsätta. Men det blir liksom en speciell sak när vi har ett uppdrag och ska göra ett tv-program också, säger Lars Lerin.

Han tycker att lärlingarna har utvecklats mycket sedan den första säsongen sändes.

– De vågar mer, både i bild och som människor. De har fått mer självförtroende och de vågar utmana sig själva att göra saker som de tidigare inte trodde att de klarar av, säger han.

Målat på Copacabana

I den nya säsongen reser skolan bland annat till Brasilien för att vidga sina konstnärliga intryck, och för att bli guidade av Lerins man Manoel ”Junior” Marques i hans hemland. Just nu är de på plats för att spela in.

– Det har varit väldigt roligt. Junior kan ju språket och tar med oss på olika uppdrag. Vi träffar konstnärer, ser på olika saker och upplever. Vi var på Copacabana i går och målade, säger han.

Den andra säsongen av ”Lerins lärlingar” får premiär på SVT i vår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer