Både 34-åringen och 35-åringen, som dömdes i Hovrätten för mordet på en 48-årig Hells Angels-medlem i Karlstad, överklagar nu till Högsta domstolen. Foto: TT/SVT

Livstidsdömda HA-män överklagar till Högsta domstolen

Publicerad

Både 34-åringen och 35-åringen, som dömdes i Hovrätten för mordet på en 48-årig Hells Angels-medlem i Karlstad, vill nu få sina domar prövade i Högsta domstolen.

– Vi har skickat in en begäran om anstånd till prövning i Högsta domstolen, säger Per Eriksson, 34-åringens advokat.

Enligt Värmlands Folkblad skriver Eriksson i sin överklagan att åklagaren inte har”förmått att styrka åtalet att min huvudman har begått åtalat brott”. När det gäller 35-åringens advokat, Lennart Lefverström, skriver tidningen att han vill har prövningstillstånd eftersom ”målets utgång i hovrätten uppenbarligen beror på grovt förbiseende eller grovt misstag”.

35-åringens advokat Lennart Lefverström och Per Eriksson, 34-åringens advokat. Foto: SVT

Åklagare Stefan Wessberg sade redan efter domen i Hovrätten, att han inte trodde männen skulle få prövning i Högsta domstolen:

– I det här fallet är det ju en ren bevisfråga och sådant befattar sig inte Högsta domstolen med.

Men HA-männen vill få sin sak prövad i Högsta domstolen. En överklagan av hovrättens dom är ingiven. Men båda de dömda HA-männens advokater begär mer tid för att utveckla sina klienters överklagan till Högsta domstolen eftersom de bland annat haft andra mål som tagit tid och att de behöver ytterligare tid för att gå granska såväl bevismaterial som vittnesutsagor.

Nedslagen och strypt

Det var i slutet av november 2017 som en 48-årig man hittades död inne på Hells Angels klubbgård i Karlstad. Enligt åklagaren ska mannen ha slagits medvetslös med en kofot och sedan strypts till döds med buntband. Polisen grep senare två klubbkamrater till mannen, 34-åringen är fullvärdig medlem och 35-åringen så kallad prospect.

Värmlands tingsrätt friade helt de båda männen medan de dömdes till livstids fängelse av Hovrätten för Västra Sverige.

Hovrättslagmannen Henrik Winman berättar hur Hovrätten för västra Sverige resonerat kring HA-mordet i Karlstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet