I anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad hittades den 48-årige mannen död i slutet av november 2017. Foto: SVT

Livstids fängelse för HA-mordet i Karlstad

Publicerad

De båda män som misstänkts för mordet på en 48-årig Hells Angels-medlem i Karlstad dömdes idag till livstids fängelse av Hovrätten för Västra Sverige.

Hovrätten anser att den bevisning som åklagaren har lagt fram gör att det är styrkt att männen har dödat 48-åringen.

Hovrätten konstaterar att männen har befunnit sig på HA-gården i anslutning till mordet, att en av dem dagen innan mordet köpt buntband som använts vid mordet, 18 stycken, och samma dag som mordet ägde rum skaffat en bil för att transportera bort kroppen. Det har dessutom funnits en mycket stor mängd DNA från den andre mannen på en kofot som hittades nära den döde mannen.

Synnerligen försvårande omständigheter   

Hovrätten anser att omständigheterna vid mordet är synnerligen försvårande och att straffet därför ska bli fängelse på livstid. De två männen är fortfarande häktade.

Advokaterna Lennart Lefverström och Per Eriksson är förvånade över hovrättens dom. Foto: SVT

– Vi är förvånade över hovrättens dom och valet av påföljd. Vi ska analysera domen för att försöka hitta grund för att få prövningstillstånd i Högsta domstolen, säger 34-åringens advokat Per Eriksson.

– Tingsrätten och Hovrätten har gjort olika bevisvärderingar av samma underlag. Nu ska jag gå igenom domen med min huvudman. Finns det då rättsliga förutsättningar att överklaga till Högsta domstolen så kommer vi att göra det, förklarar 35-åringens advokat Lennart Lefverström.

Mördades 2017

Det var i slutet av november 2017 som en 48-årig man hittades död inne på Hells Angels klubbgård i Karlstad. Enligt åklagaren ska mannen ha slagits medvetslös med en kofot och sedan strypts till döds med buntband. Polisen grep senare två klubbkamrater till 48-åringen, 34 och 35 år, som misstänkta för gärningen. 34-åringen är fullvärdig medlem och 35-åringen så kallad prospect.

Friades i somras

Värmlands tingsrätt friade männen helt i sin dom i somras. Domen överklagades till hovrätten som den 8 mars beslutade att häkta de båda männen, på sannolika skäl misstänkta för mord i väntan på dom.

I klippet hörs åklagaren kommentera häktningen innan domen föll.

Stefan Wessberg är kammaråklagare i målet mot de båda männen som är misstänkta för det så kallade HA-mordet i Karlstad. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels-mordet i Karlstad

Mer i ämnet