Foto: SVT

Luktar illa – tvingas flytta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern måste flytta från sin lägenhet. Orsaken: grannarna tycker att han luktar för illa.

”Flyttar inte han så flyttar vi.” Det budskapet nådde en privat hyresvärd i Värmland nyligen. Det är Hem och Hyra som skriver om konflikten som blossat upp och som har fått hanterats av hyresnämnden.

Grannarna har till hyresvärden klagat på att den manliga grannen i 60-årsåldern inte skött sin personliga hygien – vilket lett till att lägenheten luktar illa och även hela trappuppgången i flera timmar varje gång han öppnat dörren in till sin lägenhet.

Gjort upp i godo

Till nämnden skriver hyresvärden att även hantverkare vägrat att gå in i mannens lägenhet och att han gjort allt han kan för att få 60-åringen att förstå problemet.

I samråd med hyresnämnden har värden och 60-åringen nu kunnat göra upp i godo och, enligt artikeln, i samförstånd kommit fram till att mannen före den första oktober ska flytta från sin lägenhet. Vart mannen nu ska ta vägen framgår inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.