Foto: SVT

Färjestad kvalspelar till SDHL

Uppdaterad
Publicerad

I kväll spelar Färjestads damlag en mycket viktig match mot Göteborg HC. Lagen möts i tre playoff matcher och vinnaren tar en plats i högsta serien SDHL. Och det är en 23-åring från Örnsköldsvik som ska bana väg för Karlstadslaget.

Forwarden Josefin Lindström är en av Färjestads måldrottningar den här säsongen. Hon kommer närmast från Björklöven och det var ishockeyn som fick henne att flytta till Värmland när erbjudandet från Färjestad kom.

– Jag ville ville sats på hockeyn och Karlstad verkade vara en mysig stad. Det känns riktigt bra, jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hit, säger Josefin Lindström.

”Hockey är allt”

Hon jobbar heltid som elevstödjare men på fritiden är det hockey som gäller till 100 procent. Utöver att hon själv spelar i Damettan Västra är hon också hjälptränare för hockeytjejerna i Vålberg.

– Det kallas att planera. Hockeyn för mig är väldigt stor, det finns inget annat i min värld just nu.

Och i den världen har det gått väldigt bra för Josefin Lindström, på 15 matcher i Färjestad har hon gjort 45 poäng. 

– Det blev så. Det känns riktigt bra men jag hade bra medspelare med mig som levererade fina pass, så det var bara att sätta dit dem, ha ha ha, skrattar Josefin Lindström.

”Vi har laget”

Nu väntar lagets viktigaste matcher hittills, torsdag kväll klockan 19 i Karlstad möter man Göteborg HC i den första av tre matcher. Vinnaren tar en plats i Svenska damhockeyligan i höst.

– Vi har inget att förlora utan vi kommer köra på med vårt spel. Spelar vi som ett lag tror jag vi tar dem. Det skulle betyda mycket att komma upp. Jag tror vi har det laget som kan klara av det, säger Josefin Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.