– Om det blir fotboll i år spelar vi förhoppningsvis i superettan nästa säsong, säger Agon Beqiri, spelare i Karlstad Fotboll. Foto: SVT

Superettan målet för Karlstad Fotboll trots coronahot

Publicerad

Karlstad Fotboll elitsatsar, men coronapandemin ställer till det. Nu har seriestarten skjutits fram till 13 juni.

– Vi kör på och tränar och hoppas att vi kan komma igång så snart som möjligt. Vi längtar till matcher, säger Agon Beqiri som är en av spelarna i laget.

Ingen vet säkert när, eller ens om, det blir en fotbollssäsong den här sommaren.

– Det är svårt att spekulera, men jag hoppas att vi får igång en säsong och då får vi gilla läget även om det blir med tomma läktare, säger Per-Johan Karlsson, klubbchef för Karlstad Fotboll.

Coronaviruset i Värmland

Situationen slår mot klubbens ekonomi och spelare och ledare är korttidspermitterade på deltid sedan 1 april.

– Det har vi fått anpassa oss till, vi hinner med fyra och en halv, fem träningar i veckan och det är det vi gör, säger David Ekelund, en av tränarna för laget.

År av rivalitet

Efter år av rivalitet gick Karlstad BK och Carlstad United ihop den här säsongen för en riktigt elitsatsning med Karlstad Fotboll. Målet ligger fortfarande fast.

Var spelar Karlstad Fotboll nästa säsong?

– Om det blir fotboll i år spelar vi förhoppningsvis i superettan då, det är målsättningen, säger Agon Beqiri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet