Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Ebba Rehnberg om hur hon följt budgivningen och hur den påverkar Mallbacken. Foto: Maja Yngve/SVT

Mallbackens signerade Messi-tröja såld för 31 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Den signerade matchtröjan, med bland andra Lionel Messis autograf, gav till slut skönt klirr i kassan för Mallbacken.

Vi hängde med spelaren Ebba Rehnberg när hon följde den intensiva budgivningsyran i slutminuterna.

Det var förra veckan som ekonomiskt pressade Mallbackens IF Sunne berättade om fotbollströjan från Inter Miami FC som skulle auktioneras ut och hjälpa klubben inför kommande säsong. Tröjan har signerats av hela Miami-truppen – bland dem superstjärnan Lionel Messi.

Messi-tröjan såldes för 31 000 kronor

När auktionen avslutades på tisdagsmorgonen landade det vinnande budet på 31 000 kronor efter en het budgivningsfajt på morgonkvisten.

– Ett fantastiskt bidrag till målsättningen att få in en miljon kronor, säger spelaren Ebba Rehnberg som samtidigt offentliggjorde att hon spelar vidare i klubben nästa säsong efter att ha missat hela 2023 på grund av en knäoperation.

I videon berättar Ebba Rehnberg om den spännande sluttampen på auktionen och vad pengarna som samlats in innebär för klubben.

Mallbackens ordförande om kommande säsong

Mallbackens ordförande Evelina Nilsson är tacksam över det stöd föreningen har fått sedan nödropet i september.

”Vi i Mallbackens IF är otroligt tacksamma och rörda för det stöd vi har fått under hösten av både trogna och nya supportrar. Vi jobbar fortfarande hårt för att nå ett nollresultat inför 2024 – men ser ändå ljust på nästa säsong då vi nu vet att fotbolls-Sverige vill ha kvar kusinen från landet och nu tar vi fajten minst ett år till, säger hon i en kommentar till SVT Nyheter Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.