Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Evelina Nilsson om stipendiet samt framtidsutsikterna för Mallbackens IF Sunnes ekonomi. Foto: Håkan Wikström/SVT

Mallbackens ordförande om stipendiet: ”Betyder jättemycket”

Uppdaterad
Publicerad

Det ekonomiskt mörka året för Mallbackens IF Sunne ljusnade en aning förra veckan. Först godkänd elitlicens och sen ett stipendium på 250 000 kronor.

– Det gör att vi förmodligen kommer ur det här året med ett nollresultat, säger Evelina Nilsson, ordförande i Mallbackens IF.

Än lever Mallbacken, men framtiden är långt ifrån säkrade.

– Det är blod, svett och tårar för att få verksamheten att gå ihop, ett konstant jobb för att få in pengarna, säger Evelina Nilsson, som kände en stor lättnad när beskedet om stipendiet kom.

– Det betyder jättemycket för Mallbacken som förening.

Behöver större stöd

För att bygga framåt behöver Mallbacken ett större stöd.

– Vi har mest varit en angelägenhet för Sunne och Torsby, vi behöver bli hela Värmlands angelägenhet. Vill man ha damfotboll på elitnivå måste företagen kliva in och visa det också.

I inslaget ovan berättar Evelina Nilsson mer om vad pengarna från Helmiafonden betyder för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.