Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Carl-Henry Salomonsson företräder två av flickorna i den stora sexbrottsrättegången. Foto: Jenny Eriksson SVT

Nu inleds rättegången i stora sexbrottsmålet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen inleds den omfattande rättegången mot den 28-årige karlstadsbo som står åtalad för grova sexbrott mot barn på nätet. Sammanlagt handlar det om 80 brottsanklagelser mot 29 flickor som bor i olika delar av landet.

– Vi hoppas att det går bra och att de får sätta punkt för det här, säger Carl-Henry Salomonsson som företräder två av flickorna.

Efter en omfattande utredning där polisen bland annat gått igenom över 600 000 filer med övergreppsmaterial är det nu dags för rättegång i det hittills största målet som rör sexbrott mot barn på nätet i Värmland.

Karlstadsadvokaten Carl-Henry Salomonsson företräder två av de 29 flickorna och ytterligare två som ingår i utredningen som fortgår. Åklagare Per Svensson räknar med att åtala 28-åringen för brott mot ytterligare sju flickor senare i vår.

I klippet berättar Carl-Henry Salomonsson mer om fallet och deras yrkande.

Resurskrävande rättegång

Den första rättegångsdagen då åtalspunkterna läses upp och den tilltalade får ge sin inställning till anklagelserna är öppen för åhörare, resten av dagarna kommer att hållas bakom stängda dörrar.

Det är ett omfattande mål och det har krävts extra resurser på alla håll. Två åklagare håller i målet, den misstänkte har två försvarsadvokater, tingsrätten har två domare och en extra nämndeman för att säkra upp i målet som är planerat att pågå till den 4 maj.

Sammanlagt deltar 19 målsägandebiträden som företräder de 29 flickorna. Några kommer att vara på plats i Värmlands tingsrätt medan andra deltar via länk. 

Karlstadsbon nekar till samtliga brottsanklagelser, enligt hans advokat Mari Kilman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer