Man döms för våldtäkt och kränkande fotografering

Uppdaterad
Publicerad

En 69-årig man döms av Värmlands tingsrätt för våldtäkt, sexuellt övergrepp och kränkande fotografering. Påföljden för brotten blir två års fängelse.

Mannen lurade kvinnor att han skulle fotografera dem som modeller till hans företagverksamhet.

Vid ena fototillfället började han massera en kvinna som skulle fotograferas och förde in ett finger i hennes kön. Några dagar tidigare hade han masserat och tafsat på en annan kvinna som skulle fotograferas. Den 69-årige mannen hade även satt upp kameror som filmade kvinnorna när de bytte om.

Händelserna inträffade i oktober 2020 i Kristinehamns kommun och det är två kvinnor som är målsägande. Mannen är hemmahörande i Stockholm.

På grund av att brotten genomfördes 2020 så används dåvarande straffskala. Straffskalan för våldtäkt 2020 var lägst 2 års fängelse och högst 6 års fängelse. Det nuvarande minimistraffet för våldtäkt är 3 års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.