Foto: TT

Man gripen efter sprängmedelsfynd i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som varit anhållen i sin frånvaro efter att polisen hittat misstänkta sprängmedel i en lägenhet i Karlstad har gripits och förhörts

Som NWT var först att rapportera tvingades polisen tillkalla bombgruppen för att ta hand om fynden.

Det var förra måndagen som polisen gick in i lägenheten i centrala Karlstad under jakten på en misstänkt biltjuv. Där tvingades de snabbt dra sig tillbaka, sedan de upptäckt sprängmedel i bostaden.

Enligt NWT handlar det om rörbomber och hinkar märkta ”explosivt”.

Mannen, som är i 25-årsåldern, anhölls i sin frånvaro och har varit efterlyst sedan dess. Nu har han gripits och förhörts.

– Han misstänks för förberedelse till grov skadegörelse, och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, säger vice chefsåklagare Cecilia Aronsson, som är förundersökningsledare.

Den misstänkte 25-åringen greps under natten till måndagen. Han var frihetsberövad i ett dygn, men släpptes efter förhör.

– Det finns inga skäl för häktning, men misstankarna kvarstår, säger Cecilia Aronsson.

Enligt uppgift till NWT har han gjort vissa medgivanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.