Många intresserade av att hjälpa till med jobb inom Eda kommun

Publicerad

Eda kommun gick ut och bad kommuninvånarna att anmäla intresse för att arbeta inom kommunen i coronatider. 133 intresseanmälningar har nu kommit in.

– Det är jätteroligt att kommunen fått så stort gensvar och att folk i bygderna ställer upp när det gäller, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Söderberg (C).

Eda kommunen planerar för en situation med personal som är sjuk och frånvarande i samhällsviktiga verksamheter. Därför upprättades en e-tjänst för att upprätthålla kompetens inom kommunens verksamheter för barn, gamla och de med särskilda behov.

En av de som anmält sig till arbete är företagaren Helena Alexandersson.

Coronaviruset i Värmland

– Jag har jobbat inom vården tidigare och tänkte att någonstans i kommunen finns det säkert behov av en undersköterska. Nu kommer jag att hålla min verksamhet öppen några dagar varje vecka och varva med arbete i kommunen, säger hon i ett pressmeddelande från kommunen.

Från kommunen går man nu igenom de 133 inkomna intresseanmälningarna och matchar dem mot de behov som finns just nu och som antas dyka upp på lite längre sikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet