Många reaktioner på namninsamling mot Mumin-planerna

Publicerad

Diskussionerna har gått höga på SVT Nyheter Värmlands Facebooksida efter artikeln om namninsamlingen för att stoppa det planerade Muminlandet i Karlstad.

”Klart att gulliga mumintroll ska få gå runt på Skutberget!” Så skriver Niklas i en av många kommentarer om den nya namninsamlingen.

Thorbjörn håller inte med. ”Skutberget ska vara kostnadsfritt och inte exploaterat som politiskt monument” skriver han.

Nyheten att föreningen Skutbergets Wenner startat en namninsamling för att stoppa Muminplanerna har väckt rejäl debatt på SVT Värmlands Facebooksida.

Någon tycker att parken bör placeras i ett ”utvecklingsområde” som Älvenäs, medan andra motståndare till placeringen på Skutberget anser att parken skulle störa tystnaden och stillheten i området.

Förespråkarna, å andra sidan, tycker att parken skulle gynna Karlstad och locka folk till staden. Någon konstaterar att ”Värmland är fullt av bakåtsträvare”.

Gå in och tyck till du också. Här nedanför kan du dessutom lägga din röst för eller emot en Muminvärld på Skutberget.

Fråga · Vill du ha en Muminvärld på Skutberget i Karlstad?

För att rösta behöver du ha JavaScript aktiverat.
För att rösta behöver du ha en nyare webbläsare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer