Så ser Stora Valla ut idag. Det krävs flera åtgärder för att Svenska Fotbollförbundet ska ge klartecken till allsvenskt spel – även om man beviljar dispens för en del av de arenakrav som finns. Foto: SVT

Mångmiljonerssatsning ska rädda allsvenskt spel i Degerfors

Uppdaterad
Publicerad

Degerfors kommun skjuter nu till mer pengar i den mångmiljonerssatsning som krävs för att det ska gå att spela allsvensk fotboll på Stora Valla den kommande säsongen.

– Det här betyder väldigt mycket för orten. Det är en ljuspunkt att vi fått upp Degerfors IF i allsvenskan och jag hoppas verkligen att det blir allsvensk fotboll här på Stora Valla, säger kommunalrådet Anneli Mylly (V).

Kommunstyrelsen vill satsa 13 miljoner på att upphandla nytt ljus till arenan.

Men kommunstyrelsen var inte enig. Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna reserverade sig mot beslutet.

Ljus och säkerhet

Men ljuset är bara det första steget. Det krävs flera åtgärder för att Svenska Fotbollförbundet ska ge klartecken till allsvenskt spel – även om man beviljar dispens för en del av de arenakrav som finns.

Till exempel krävs ett antal säkerhetsarrangemang på arenan.

– Det kommer säkert upp senare på ett extra kommunstyrelsemöte, säger Anneli Mylly.

Beslut i kommunfullmäktige

Det är slutligen kommunfullmäktige som beslutar om investeringarna.

SVT Nyheter Värmland granskar: Mer om Degerfors IF, satsningen på Stora Valla och kommunens dåliga ekonomi under torsdagen 4/2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.