Foto: SVT

Meyer (MP): ”Vi politiker ska respektera SD”

Publicerad

Miljöpartiet på Hammarö bjöds in till möte med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centern, inför gårdagens fullmäktige. Men mötet blev en besvikelse enligt Jens Meyer (MP) och därför pekar det mesta på att det blir ett maktskifte i kommunen.

Hammarösamverkan med Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet kommer troligen ta över makten på Hammarö med stöd av Sverigedemokraterna. Miljöpartiet hade inför gårdagens fullmäktige haft samtal med Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet men mötet blev en ren besvikelse, menar Jens Meyer (MP).

– Vi fick ett förslag om samarbetsmöjligheter och det ser ut så här: ingen politisk plattform, inga dialoger om hur vi ska föra vår politik, inte sakligt hur vi gemensamt ska styra Hammarö. Om man nu bara har ett fokus, att ta bort ett annat parti från styret, då är det inte hållbart, säger Jens Meyer.

Stod fast

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet har 15 mandat i kommunfullmäktige, Hammarösamverkan med Liberalerna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet har 13 mandat och Sverigedemokraterna tre mandat. Därmed blir SD tungan på vågen för Hammarösamverkan om man ska styra.

Men enligt Meyer hade inte Miljöpartiet några planer på att byta sida inför gårdagens fullmäktigemötet.

– Nej... vi har haft en dialog i gruppen och framförde olika synpunker och vi i Miljöpartiet på Hammarö enades om att stå fast vid Hammarösamverkan.

”Inga samtal med SD”

Att Sverigedemokraterna igår kväll röstade för Hammarösamverkan, beror inte på att man haft någon dialog med Sverigedemokraterna.

– Vi i Miljöpartiet står för att vi inte har haft någon dialog eller samtal med SD. Sen att SD, i sin parlamentariska ordning, i ett fullmäktige kan rösta på vad de vill, det kan inte Miljöpartiet styra över, säger Jens Meyer (MP).

Har ni gjort er beroende av SD nu?

– Det tror jag överhuvudtaget inte. SD är ett eget parti som står för sina egna viljor och har tre mandat i fullmäktige. Det ska vi som politiker respektera och vi ska ha en god sed i det politiska rummet och inte smutskasta varandra, säger Jens Meyer (MP).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer