Missing people, polisens hundpatruller, militär, Sjöräddningen och polisens helikopter har deltagit i sökandet. Foto: David Hårseth

Missing People tar över sökandet

Uppdaterad
Publicerad

De anhöriga till den försvunne mannen på Värmlandsnäs, Säffle, har bett Missing People om hjälp. Under söndagen inleds därför ett nytt arbete med att hitta mannen, efter att polisen avslutat sin insats.

– Vi börjar alltid med att samla in information från polisen och sedan pratar vi med de anhöriga för att se om de har kommit på något nytt som vi kan gå på. Därefter bestämmer vi oss för hur söket kommer att gå till, säger Leif Holmquist, ansvarig på Missing People Värmland.

Dykare ska söka på måndagen

Arbetet med att kontakta anhöriga inleddes på söndagsförmiddagen och därefter beslutades att återuppta sökandet på måndag.

– Imorgon gör vi ett så kallat internsök, med ett fåtal personer från oss på Missing People. Vi kommer också ta dit en dykare som ska söka i hamnen i Ekenäs, säger Leif Holmquist och fortsätter:

– När vi har tagit på oss ett ärende så släpper vi det inte förrän det är slut. Vi letar tills vi hittar den försvunne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.