Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Erik Boson, som jobbat drygt 16 år som intensivvårdssjuksköterska, är en av dem som har sagt upp sig. Foto: SVT

Missnöje bland ambulanspersonal – två har sagt upp sig

Publicerad

Förra veckan fick ambulanspersonalen i Arvika beskedet att de sju sjuksköterskor som har intensivvårdskompetens ska flyttas till IVA i sommar – utan extra ersättning.
– Det finns ett utbrett missnöje bland personalen i Arvika, säger Erik Boson, som nu lämnat in sin avskedsansökan.

Beskedet att ambulanssjuksköterskor med intensivvårdskompetens ska flyttas till IVA i Karlstad i sommar har väckt starka känslor i Arvika. Det handlar sammanlagt om sju personer varav två reagerat med att säga upp sig.

”En rättvisefråga”

För Erik Boson som jobbat drygt 16 år som intensivvårdssjuksköterska handlar det framförallt om lönen. Han gick ner 5 700 kronor i lön när han bytte tjänst från IVA till ambulansen förra året, men vid en tvångsflytt till IVA får han ingen höjning eller extra ersättning.

Han lämnade in sin avskedsansökan förra veckan och menar att det är en viktig rättvisefråga. Dessutom tycker han inte att sjukvården befinner sig i ett sådant krisläge att en så omfattande tvångsflytt är befogad.

Sista ordet inte sagt

Christer Lagerberg som är tillförordnad verksamhetschef för ambulanssjukvården i regionen tycker att beslutet är förhastat och i klippet ger han sin bild av läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer