Den misstänkta 19-åringen vid häktningsförhandlingen 29 juni 2019, tillsammans med advokat Anders Olsson. Foto: Fredrik Bergvall

Misstänkt för mordet i Kil är inte psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-åring som erkänt att han mördat den 69-åriga kvinnan i Kil led inte av en allvarlig psykisk störning när mordet begicks. Det visar Rättsmedicinalverkets utredning.

Den 19-årige mannen har varit häktad sedan slutet av juni misstänkt för mordet på en 69-årig kvinna i Kil. Först, efter gripandet, nekade mannen till brottsanklagelsen men erkände mord i samband med häktningsförhandlingen.

Nu är den rättspsykiatriska undersökningen klar och enligt utlåtandet har 19-åringen inte begått den misstänkta gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Rättsmedicinalverket skriver även att han ”ej lider av en allvarlig psykisk störning” och att det därför inte finns skäl att döma honom till rättspsykiatrisk vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet