Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren Anton Brander. Foto: SVT

Misstänkte 16-åringen häktad för mordförsöket på Norrstrand

Uppdaterad
Publicerad

16-åringen som misstänks ha försökt mörda en jämnårig pojke på Norrstrand i Karlstad häktades på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Den misstänkte 16-åringen står fast vid att han erkänner gärningarna som åklagaren beskriver men menar att han inte hade uppsåt.

Åklagaren fick också igenom de restriktioner han begärt, vilket bland annat innebär att den misstänkte inte får ta emot besök eller ha någon elektronisk kommunikation.

Flera anhållna släppta

Det var på fredagskvällen som en tonårspojke hittades svårt skadad på Norrstrand i Karlstad. Initialt anhölls fyra personer misstänkta för inblandning, men tre av dessa har emellertid släppts.

Den misstänkte pojken har tidigare erkänt att han knivhuggit den andre pojken, men han förnekar att det var ett mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.