Här, i en lägenhet på Kronoparken i Karlstad, hittades den unga kvinnan död i början av juni i år. Foto: SVT/Dagsmedia.se

Mordmisstänkt medger att han var hemma hos offret

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åring som misstänks för mordet på en kvinna på Kronoparken medger att han följde med kvinnan hem natten då hon mördades, men han uppger att han inte har något med henne död att göra.

På onsdagen omhäktades den 20-åring som misstänks ha mördat 25-årig kvinna i hennes lägenhet på Kronoparken natten mellan den 2 och 3 juni i år.

LÄS MER:  Mordmisstänkt nekar till brottet 

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Samtidigt avslöjar polisen att mannen i förhör uppger att han varit i lägenheten, en uppgift som NWT var först att rapportera om. 20-åringen uppger att han följde med kvinnan hem på mordnatten.

– Han bekräftar att han har varit i lägenheten, men han ska inte ha bragt henne om livet. Han säger att hon levde när han lämnade lägenheten, säger polisens utredare Lennart Johansson till SVT Nyheter Värmland på onsdagen

Utredning tros pågå längre

Omhäktningen gäller i ytterligare två veckor, men utredningen väntas dröja längre än så.

– Just nu väntar vi i huvudsak på resultat från tekniska undersökningar. Sedan kommer det hållas ytterligare förhör, säger Lennart Johansson.

20-åringens advokat, Leif Silbersky, var med på länk vid dagens häktningsförhandling, men han vill inte uttala sig kring uppgifterna.

– Eftersom det råder förundersökningssekretess har jag inga kommentarer i det här läget, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Kronoparken i Karlstad

Mer i ämnet