Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Studenter från kursen Dansåret och Danspedagogiska året på universitetet lät sig inspireras av musiken för att skapa fängslande koreografier. Foto: SVT

Musik, dans och design förenas i föreställning på Värmlands Museum

Uppdaterad
Publicerad

En kreativ stafett mellan studenter inom musik, dans och design. Det har resulterat i en föreställning som man just nu kan beskåda på Värmlands Museum.

Det började med att musikproduktionsstudenterna vid Ingesund komponerade musik för att gestalta författarskapet hos olika värmländska författare.

Skapade sittmöbler

Ingenjörstudenterna i innovationsteknik och design vid Karlstads universitet tog vid stafettpinnen och skapade, med hjälp av de musikaliska verken, unika sittmöbler.

Och dansstudenter från kursen Dansåret och Danspedagogiska året på universitetet lät sig inspireras av musiken för att skapa fängslande koreografier.

”Sammankonst”

Resultatet är en sammankomst av konst; där musik, dans och design förenas, och just nu visas upp på museet.

– Det finns mycket inspiration hos författare, och det finns någonting som både dansare, musiker och ingenjörer kan ta fasta på, säger Karin Lilja adjunkt och projektledare.

I klippet kan du se en del av föreställningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.