När SVT Nyheter Värmlands reporter Bengt Hedin konfronterar Sverigedemokraternas Ljubica Jasic Modin med inlägget om Löfven nekar hon till inblandning. – Det där är inget jag har lagt ut, säger hon. Foto: SVT

Näthat mot Stefan Löfven på SD-toppens konto

Uppdaterad
Publicerad

Ett personangrepp på statsminister Stefan Löfven kommer från ett Facebook-konto som är registrerat på en av länets ledande Sverigedemokraten Ljubica Jasic Modin.
– Det här är inte något som jag står för, det är ingenting jag lagt ut, säger hon till SVT.

Ljubica Jasic Modin jobbar som undersköterska, fritidspolitiker och är Sverigedemokraternas gruppledare i Karlstad. Nu är hon partiets förstanamn i regionvalet och nyligen blev hon invald i Sverigedemokraternas partistyrelse, som suppleant.

– Det känns helt fantastiskt att få utrymme. Nu ska vi äntligen visa en annan bild av Sverigedemokraterna, att det inte bara är män som är aktiva inom politiken och som kan utvecklas, säger Ljubica Jasic Modin (SD).

”Jag har inte kränkt någon”

Som politiker har hon själv utsatts för både hat och hot på nätet. Det var så allvarligt att hon erbjöds personskydd av kommunen och larm.

– Var och en får ha sin egen uppfattning men att man kränker personer och inte kritiserar politiken längre, när det blir personliga angrepp, det är fruktansvärt, säger Ljubica Jasic Modin (SD).

Hon fortsätter:

– Jag har inte kränkt någon över huvud taget. Inte mina meningsmotståndare och inte absolut inte något annat parti.

”Äckel, svin”

Men när SVT Nyheter Värmland tittar på hennes tidigare Facebook-konto, på ett inlägg från februari 2017, står det ”Stefan Löfven äckel, svin. Va i helvete har du gjort med Sverige. Må du ligga sömnlös varenda natt”.

– Eeeh ... Jag vill helt inte läsa det här för det är riktigt olämpligt att skriva så här på nätet. Det är inget jag står för. Det är här ingenting jag har lagt ut på Facebook, säger Ljubica Jasic Modin (SD).

Men vad säger du, det ligger ju här?

– Jo, jag förstår det. Jag får i så fall ta kontakt med Facebook och släcka det här kontot.

Komplott mot Jasic Modin

Inlägget gillades av en person som lovade att rösta på henne. Ljubica Jasic Modin (SD) hävdar flera gånger att det inte är hon som publicerat texten sitt gamla konto.

– Det är fruktansvärt att någon ska använda sig av det här för att få mig att framstår som mindre trovärdig och olämplig som politiker.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer