Nervös debut i rally-VM för talangen Isak Reiersen

Uppdaterad
Publicerad

Värmländske motorsporttalangen Isak Reiersen tog körkort så sent som i december 2021 och har bara kört tre riktiga rallyn.

Nu startar 18-åringen i Svenska rallyt.

– Det börjar bli lite nervöst, säger han.

Isak Reiersen har haft stora framgångar i crosskart som tonåring men fokuserar nu helt och fullt på rally. Han körde ungdomsrallyn under 2020 och 2021 och vann sju av åtta tävlingar han ställde upp i. När han sedan tog körkort i december förra året kunde han börja köra rally på allvar och debuterade i samband med SM-rallyt i Boden i januari.

Utöver det har han bara kört ytterligare två rallyn innan det nu är dags för ett riktigt elddop i form av det svenska VM-rallyt i Umeå. Cirka 24 mil specialsträckor väntar mellan fredag och söndag för deltagarna.

Svenska rallyt 2022

Enda deltagare i klassen

Reiersen kör en tvåhjulsdriven Ford i RC4-klassen – där han är enda deltagare.

Med andra ord kan han titulera sig klassegrare så länge han tar sig i mål.

– Ja, då kan jag säga att jag vinner mitt första VM-rally i så fall. Men vi behöver ju inte nämna att jag är ensam i klassen i så fall, säger Reiersen och skrattar.

Hör honom berätta mer om känslorna inför starten i Svenska rallyt i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2022

Mer i ämnet