Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här berättar Ann-Christine Pollack och Roland Jonsson vilka frågor de vill att Nordvärmlands kommunparti ska driva, och varför. Foto: SVT

Nordvärmlands kommunparti vill öppna Finnskogahemmet

Uppdaterad
Publicerad

Nybildade Nordvärmlands kommunparti vill öppna det nedlagda Finnskogahemmet i Bograngen som särskilt boende igen.

– Viktigaste frågorna är solidariteten med landsbygden och demokratifrågan, säger Roland Jonsson, initiativtagare till att starta partiet.

Roland Jonsson sitter just nu som politisk vilde i Torsbys kommunfullmäktige. Han valdes in på SD-mandat, men uteslöts senare ur Sverigedemokraterna.

Ännu har inte posterna i ledningen för Nordvärmlands kommunparti lagts fram, men ett nytt namn som funnits med i diskussionen är Ann-Christine Pollack i Kristinefors.

Till skillnad från Roland Jonsson kommer hon inte från Sverigedemokraterna. Hennes politiska drivkraft kommer bland annat från att ha kämpat för att bevara nu nedlagda Asped skola i Vitsand.

Nu säger hon att hon idag inte är en del av Nordvärmlands kommunparti.

– Men vi behöver ett nytt parti som inte följer den politiska kulturen som finns idag och som accepterar att vi är en glesbygdskommun, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer