Foto: TT Nyhetsbyrån

Tidsplanen klar: då stänger Arbetsförmedlingen i Värmland

Publicerad

Tidsplanen för hur Arbetsförmedlingens kontor stängs ner har presenterats.
Efter beslutet i april om att Arbetsförmedlingen bantar sitt kontorsnät har 75 personer sagts upp i Värmland och istället för service på plats satsar man nu på kommunikation och möten via webb och telefon.

132 av Arbetsförmedlingens besökskontor runt om i landet ska stängas ner, tio av dem i Värmland.

Först på tur när Arbetsförmedlingen avvecklar i Värmland står Grums och Storfors vars kontor stänger redan på tisdagen den första oktober.

– Minskningen av antalet kontor är nödvändig. Arbetsförmedlingen har besparingskrav som innebär en kraftig personalminskning. Med minskad personalstyrka måste kontorsnätet anpassas för att de kontor som ska finnas kvar ska ha förutsättningar att erbjuda en effektiv service, bokade fysiska personliga möten för dem som har behov av extra stöd och en god arbetsmiljö, säger verksamhetsområdesdirektör Eva-Lisa Höglund i ett pressmeddelande på Arbetsfömedlingens hemsida.

1 oktober  Storfors och Grums

1 november  Kil och Årjäng

1 december  Munkfors och Sysslebäck

31 december Forshaga

10 januari 2020  Kristinehamn

15 januari 2020  Sunne

31 mars 2020  Hagfors

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer