Nu berättar Kenneth Wahlström om rånet

Publicerad

Den fjärde april i år trängde sig tre män in hemma hos 71-årige företagaren Kenneth Wahlström. Med hot och våld tvingade de till sig pengar, guld och ett kassaskåp. Nu berättar Kennet Wahlström för SVT om dagen som förändrat hans liv. Han väljer att ställa upp på en intervju i SVT för att varna andra.

När det bankade på dörren hemma hos Kenneth Wahlström vid lunchtid den fjärde april trodde han att det var brorsonen som kom för att hämta en tavla men istället möttes han av en maskerad och knivbeväpnad rånare.

– Han tvingade in mig i hallen med en stor kniv mot bröstet.

Hemma i hallen i huset på Skutberget visar han hur de tryckte ner honom på mage och band hans armar och ben. De tog hans guldklocka och länsade huset på smycken och kontanter. De kände också till att han hade ett kassaskåp i garaget och det tog de med sig.

Bundna och med munnen tejpad

Mitt under rånet kom Kenneths brorson förbi och även han blev indragen och svårt misshandlad. När de fyllt bilen tog rånarna till flykten öster ut på E18, kvar låg Kenneth och hans brorson bundna och med munnen tejpad. Räddningen kom dock snabbare än de vågat tro i form av brorsonens fru som kunde slå larm. Tack vare en detaljerad beskrivning av flyktbilen kunde rånarna stoppas och gripas i Kristinehamn – bara en dryg halvtimme efter att de flytt.

– Det var en väldig lättnad berättar en rörd Kenneth Wahlström.

Rånet har gjort att Kenneth Wahlström i dag är mycket mer försiktig. Foto: SVT

”Hur snett det kunde ha gått”

Ögonen tåras när han berättar om känslorna han bär med sig efter händelsen.

– Nu när jag berättar om det förstår jag hur snett det kunde ha gått om de hade tagit med mig och kidnappat mig. De var så påverkade så det kunde hänt vad som helst.

I klippet ovan ser du en längre intervju med Kenneth Wahlström om rånet och hur det påverkat hans liv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer