Lagbok Foto: TT

Rånmisstänkta tidigare dömda

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som greps och anhölls för det grova väpnade rånet mot en företagare igår, är alla tidigare dömda för brott. Idag fortsatte utredningen med nya förhör och åtgärder.

– Som utredningsläget ser ut nu kommer jag begära de tre häktade i morgon, säger åklagare Marcus Nyman till SVT.

Utredningen om det väpnade rånet mot en företagare och hans släkting fortsatte idag med nya förhör och åtgärder.

– Mycket har gjorts i utredningen men mycket återstår, jag har gett en del direktiv till utredarna hur vi ska gå vidare nu säger Marcus Nyman.

Polisen har hållit inledande förhör med de tre misstänkta som alla är i 20-års åldern, men de kommer nu att höras igen säger åklagaren.

Häktningsbegäran

De är misstänkta för grovt rån, grov misshandel och olaga hot. Hur de ställer sig till anklagelserna vill Marcus Nyman inte kommentera.

Han har nu fram till lördag på sig att begära männen häktade.

– Som utredningsläget ser ut nu kommer jag begära de tre häktade i morgon.

Tidigare dömda för brott

De tre anhållna männen är alla tidigare dömda för brott.

– Det handlar om tillgreppsbrott och narkotikabrott, säger Marcus Nyman.

Berömmer polisens insats

Efter det grovt väpnade rånet mot företagaren och hans släkting, flydde gärningsmännen österut på E18. Där mötte de polisen som grep två av männen i Kristinehamn. En tredje man som lyckades fly, greps senare på onsdagens i centrala Kristinehamn. Ett stort antal poliser deltog i rånarjakten, hur många vill man inte gå ut med, men åklagaren berömmer polisens insats:

– Polisen ska ha en stor eloge, de har gjort ett jättebra arbete.

Mår efter omständigheterna bra

Företagaren säger idag till SVT Värmland att han efter omständigheterna mår bra. Även han är imponerad av polisens insats.

– Det var ju bingo att de fick fast de så snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.