Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lena Augustsson bor 13 kilometer från affären och är en av de som utnyttjar drönartjänsten för att få hem varor. hör henne berätta mer i klippet. Foto: SVT

Nu flyger matleveranserna med drönare i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

Senaste veckan har drönarleveranser av matvaror flugit ut från en livsmedelsbutik i Östmark. En av de som nyttjat tjänsten är Lena Augustsson som bor 13 kilometer bort från affären.

– Det känns jättekul och spännande.

Drönarleveranserna är ett pilotprojekt mellan Aviant och Torsby kommun som pågår i sju dagar. Utöver testet i Östmark så kommer det genomföras en fortsättning under sommarperioden. Skillnaden under sommaren blir att drönaren flyttas till Ambjörby istället för Östmark.

– På sikt om det blir en permanent tjänst leder det till en ökad service för de som bor i glesbygd, säger Johan Erlandsson, projektledare för Torsby kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.