Nu stängs Stenbron av

Uppdaterad
Publicerad

Stenbron i Karlstad, eller Östra bron som den egentligen heter, kommer från och med måndag att stängas av. I drygt ett halvår kommer Stenbron att rustas upp för att klara den framtida belastningen.

Stenbron byggdes i slutet av 1700-talet och används i dag mestadels som en passage över älven för stadsbussarna. Bron har under flera år varit föremål för underhåll och upprustning. Den mest omfattande skedde på 1950-talet när den gamla fyllningen i bron ersattes av en betongkonstruktion, vilket medförde att bron kunde klara av alla de laster den skulle komma att utsättas för.

Bärighet i fokus

Den här gången är det fokus på fortsatt bärighet i arbetet med bron. Kommunen ska återigen att byta ut fyllningen i bron och i samband med det kommer det också att göras nya ytbeläggningar med målade väggrenar.

Efter reparationsarbetet räknar Karlstad kommun med att Stenbron kommer att fortsätta vara en viktig del i stadens trafiksystem, framför allt som en viktig länk för busstrafiksstråken men också för gång- och cykeltrafik.

Planen är att bron ska öppnas i december 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.