Från och med den 15:e december stannar tåget i Oleby igen. Foto: SVT

Pendlaren Margareta: ”Vinner en halvtimma varje dag i restid”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2016 har flera stopp längs med Fryksdalsbanan varit nedlagda, men nu återinförs tågstoppen på prov igen under två år. För Margareta Nilsson innebär det en halvtimmes kortare restid varje dag.

Margareta Nilsson bor i Oleby och jobbar som biomedicinsk analytiker på CSK. Hon pendlar nästan varje dag till Karlstad med tåg och det har hon gjort sedan år 2000.

– Om allting fungerar som det ska så vinner jag en halvtimma varje dag i restid och slipper starta en kall bil på vintern och åka in till Torsby, säger hon. 

Stationen i Oleby ligger bara fyra minuter gång från Margaretas hem.

– Jag är jätteglad för att det blir så att alla tåg stannar här. Det är superbra. Jag hoppas verkligen att tågen kommer att fortsätta stanna här och jag trodde aldrig det skulle gå igenom. En eloge till Sture Arnesson som kämpat för att få till det här, säger hon.

Hur många kommer att pendla från Oleby, tror du?

– När det slutade att stanna 2016 var vi tre som pendlade mellan Oleby och Karlstad. Hur det blir nu det vet jag inte. Ingen aning om det, säger Margareta Eriksson som nu slipper att åka förbi sitt eget hus med tåget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.