Arvikaprofilen Hans Karlsson tar över som direktör i hemkommunen. Foto: TT

Ny kommundirektör i Arvika: Hans Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll blev det klart: sjukhuschefen och före detta landstingstoppen Hans Karlsson byter av Mikael Jareke som kommundirektör, vilket Arvika Nyheter var först med att rapportera om.

Kommunstyrelsen var enig i sitt beslut under måndagseftermiddagen och valde att gå på personalstabens linje, som föreslog Hans Karlsson som efterträdare.

– Jag är väldigt glad. Samtidigt är jag väldigt ödmjuk inför att det finns delar av den kommunala verksamheten som jag inte har erfarenhet av tidigare, säger Hans Karlsson till Arvika Nyheter.

Det var i juni i år som den avgående kommundirektören meddelade att han lämnar Arvika och fortsätter som biträdande kommundirektör i Karlstad, där han bor, istället.

Före detta landstingsdirektör

Hans Karlsson, som i grunden är läkare, har haft flera chefspositioner inom hälso- och sjukvården. Fram tills nu är han verksamhetschef för slutenvården på Arvika sjukhus och innan dess har han varit både avdelningschef på Sveriges kommuner och landsting, SKL, och landstingsdirektör på Landstinget i Värmland.

– Mitt intresse har mer och mer förskjutits mot förebyggande och hälsofrämjande arbete. Hur undviker vi att människor blir sjuka, säger Hans Karlsson till Arvika Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer