Janne Schaffer är en av gästerna som deltar på den nya stödgalan för Arvikas näringsliv Foto: TT/SVT

Efter succén – ny stödgala i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan arrangerades det en stödgala i Arvika till förmån till centrumhandeln som drabbats hårt under coronapandemin. Över 120 000 kronor samlades in och nu är det klart med ett nytt datum för nästa konsert.

På den första livesända konserten från Ritz i Arvika deltog bland annat artisten Dotter och Pär-Eric Eriksson från Mora-Per. Totalt såg runt 40.000 personer på sändningen.

– Det är jätteroligt, det som är roligast är att det blev ett så lyckat arrangemang med alla som tittade på oss inte bara summan utan engagemanget runt om, säger Christopher Edgar, arrangör för galan. 

Coronaviruset i Värmland

Snart är det dags igen. Den 16 maj kommer bland annat Janne Schaffer,  Arvika Tributeorkester och T-Bear & the Dukes att spela.

-Vi har en bra blandning på gäster. Det blir spännande att se hur vi når ut och har liknande tittarantal eller summor, säger Christopher Edgar.

Schaffer på distans

När det planerades inför en ny gala funderade arrangörerna på vem man kunde ha som dragplåster och det var viktigt att alla som är med har någon typ av anknytning till Arvika. Janne Schaffer kommer att spela en hyllning till Arvikamusikern Björn J:son Lindh som han jobbat och skrivit musik med under åren. Eftersom att Janne Schaffer är över 70 och tillhör riskgruppen kommer han att delta på distans.

-  Det kommer fortfarande vara proffsigt gjort med riktigt bra ljud och bild även om han inte är på plats, säger Christopher Edgar.

Galan handlar om att rädda Arvika och alla som jobbar med envetet bor eller kommer från Arvika.

– Bakom kulisserna är det 100 procent Arvika. Vi har också många ungdomar som ställer upp  och hjälper till, utan dem är skulle det inte gå att göra, säger Christopher Edgar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet