Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Kan inte påstå att det är jättenervöst”. Hör Ann-Christine Pollack (DOiT) om hur hon tror att dagens val kommer att gå. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Nya partiet De oberoende i Torsby hoppas på fem mandat

Uppdaterad
Publicerad

Ett starkt missnöje med vad som uppfattas som centraliseringspolitik är vad som lagt grunden till partiet De oberoende i Torsby (DOiT). Nu hoppas de på framgångar i valet – även om de inte tror att de kommer nå samma höjd som sina förebilder i Hagfors.

De oberoende i Torsbys ordförande Ann-Christine Pollack (DOiT) sticker inte under stol med att det var Hagforsuppstickarna Oberoende realisters framgångar i förra valet som gjorde att de vågade ta steget från missnöje tills partibildning.

– De var absolut en inspirationskälla, kunde de så kan vi.

Valet 2022 Värmland

Vill påverka kommunala besluten

Nu hoppas de att missnöjda landsbygdsväljare ska lägga sin röst på dem för att de ska kunna påverka de kommunala besluten under de kommande fyra åren.

– Vi hoppas på fem mandat, säger partiordföranden.

Motverka utflyttning och avfolkning

Målet för partiet är likvärdig service i hela kommunen, vilket de tror också skulle motverka utflyttning och avfolkning.

– Om vi inte vänder utvecklingen kommer det drabba även tätorten på sikt, säger Ann- Christin Pollack (DOiT).

I videon ovan får du veta vad som blev startskottet för det nya partiet i Torsby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet