S ska styra i minoritet med MP och C. Foto: SVT

Så ser nya styret i Karlstad ut

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Nu är det klart. Socialdemokraterna kommer styra Karlstad tillsammans med Miljöpartiet och Centerpartiet. Tillsammans samlar de 29 mandat och kommer alltså styra i minoritet.

– Våra samtal har präglats av att vi trivs väldigt bra ihop, säger Linda Larsson (S).

Efter tolv år med ett moderatlett styre tar nu Socialdemokraterna över makten i Karlstad. Det är det första maktskiftet som presenteras efter valen i de värmländska kommunerna.

– Vår politik kommer handla om jämställdhet och välfärd, sa Linda Larsson (S), kommunalråd på presskonferensen och presenterade ”De rödgröna”.

På presskonferensen var kommunalråden Linda Larsson (S), Anders Tallgren (S), Frida Pettersson (C) och Monika Bubbholz (MP) på plats. Dessa fyra kommer också bli koalitionens kommunalråd.

Den blågröna koalitionen (M, KD, L, C och MP) som tidigare styrt i minoritet med 28 mandat tappade tre mandat i valet och har härmed upplösts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet