Karlstadskrog söker ny personal – med speed-dejting

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin valde många att lämna restaurangbranschen. Nu testar Karlstadskrogen att rekrytera ny personal på ett annat sätt – genom speed-dejting.

Restaurangbranschen drabbades hårt under pandemin och när jobben försvann valde många att lämna branschen helt, vilket i dag har lett till att många restauranger och krogar har stor brist på servicepersonal.

I Värmland finns i dag 182 lediga platser inom restaurangbranschen ute på platsbanken, enligt Arbetsförmedlingen i Värmland.

På O'Learys i Karlstad hade de drygt 150 anställda innan pandemin bröt ut och i dag är de nere på cirka 65 anställda.

Testar speed-dejting

Nu behöver Karlstadskrogen rekrytera ny personal.

– Istället för att drunkna i CV:n så testar vi nu speed-dejting, säger Marie Eriksson Sköld, serviceansvarig på O'Learys i Karlstad, och fortsätter:

– Vi tänker att det kanske kan vara ett helt nytt sätt att hitta fantastiskt glada människor på. Istället för att sitta med massa papper och missa dessa superstjärnor på service som inte riktigt kommer fram i pappersform.

Hör mer om speed-dejting i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.