Hör vad några besökare tycker om drop-in vaccinering i Munkfors och på Våxnäs i Karlstad i klippet. Foto: SVT

Ojämnt intresse för drop-in vaccination

Uppdaterad
Publicerad

Viljan att låta sig vaccineras varierar mycket mellan olika områden i Värmland. Med drop-in, utan krav på tidsbokning, hoppas regionen kunna nå ut till de som hittills tvekat att ta vaccin. SVT besökte drop-in vaccinationsmottagningarna på Våxnäs i Karlstad och i Munkfors.

Under de närmaste dagarna kommer det finnas drop-inmottagningar på ett flertal platser. Alltifrån stadsdelar i Karlstad med låg vaccintäckning, till mindre orter som Munkfors och Storfors.

I Munkfors var det under onsdagen en strid ström av folk som ville vaccinera sig, både de som beställt och de som droppade in.

Coronaviruset i Värmland

– Vi räknar med att ett hundratal får en spruta här i Munkfors idag, säger Lena Svensson, ansvarig sjuksköterska för vaccineringen i Munkfors.

”Försöker övertala”

Men på den tillfälliga vaccinmottagningen på Våxnäs i Karlstad var intresset ganska lamt. Bara några enstaka som droppade in. 

– Många har hört konstiga saker om vaccinet, och är därför tveksamma, men jag försöker övertala dem, säger Rania Al Khalaf, som både fungerade som tolk på mottagningen och lät sig själv vaccineras.

Hör vad några besökare tycker om drop-in mottagningarna på Våxnäs i Karlstad och i Munkfors i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet