Olivia Lindwall och hästen Devon vid Karlstads ridklubb vill bli länets bästa ridskoleekipage. Foto: SVT

Olivia, 21, vill bli Värmlands bästa ridskoleelev

Publicerad

Lektionsryttaren Oliva Lindwall och ridskolehästen Devon på Karlstads ridklubb ska ställa upp i Värmlandsmästerskapen i dressyr för lektionsekipage den 28 oktober på Hammarö.
– Vi vinner ju, det är klart vi gör. Det får vi sikta på, säger Olivia Lindwall.

21-åriga Olivia Lindwall i Karlstad började rida vid 5-årsålder. Hon har haft egen ponny och varit medryttare men nu rider hon i huvudsak på Karlstads ridklubb tre gånger i veckan. Tillsammans med ridskolehästen Devon ska hon tävla i Värmlandsmästerskapet i dressyr för lektionsryttare. De två har tävlat och tränat ihop en hel del.

– Jag tycker vi hart ett bra samspel, han stället upp väldigt bra. Han är den perfekta lektionshästen, han är positiv och för mig är han en riktig stjärna, säger Olivia Lindwall.

Tio bedömningspunkter

I Värmlandsmästerskapet i dressyr har ridskolorna själva valt ut vilka elever och hästar som ska tävla om att bli länets bästa lektionsekipage. Domare tittar på tio olika punkter, bland annat bedöms ryttarens sits och helheten.

– Det är inte jättesvåra moment men det får inte finnas några fel. Allt ska vara perfekt, hästen ska gå rakt, han ska vara i perfekt form, jag ska sitta snyggt, det ska vara rätt vägar, rätt tempo och rätt längd på stegen och så, säger Olivia Lindwall.

Sviktande intresse

Mästerskapet startade år 2000 men senaste tre åren har intresset varit för lågt och tävlingen har ställts in. Men årets arrangör, Hammarö ridklubb, hoppas på bättring från länets ridskolor. Och Olivia och Devon är taggade.

– Det är kul, det känns som en chans att få visa upp våra fina lektionshäster. Det kan vara svårt att tävla mot privathästar och privatekipage, när man inte rider varje dag. Så det känns som ett väldigt bra upplägg, säger Olivia Lidwall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer