Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter tre års vägarbete rullar nu trafiken igen genom Ekebykorset. Foto: Björn Jansson/SVT

Olycksdrabbade Ekebykorset i Karlskoga ombyggt – nya rondellen klar för trafik

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag kunde trafiken rulla på som vanligt igen på E18 genom Karlskoga utan att störas av vägarbetet som pågått i över tre år.

Det är mycket blandade känslor för invånarna i Karlskoga angående korsningen som nu har byggts om till en rondell. Det som alla, som SVT möter, verkar vara eniga om är att det är skönt att slippa allt vägarbete, men när det kommer till själva lösningen på den mycket olycksdrabbade korsningen är det inte alla som är nöjda. Tanken var att det skulle byggas en tunnel för gång- och cykeltrafikanter som istället blev till ett obevakat övergångsställe.

– Bara en tidsfråga innan det smäller, säger Fredrik Edgren på OKQ8 bredvid rondellen. Det är en mycket dålig lösning. Det borde ha grävts en tunnel eller i alla fall trafikljus tycker han.

Olycksdrabbade Ekebykorset

Besvikelse som Trafikverket delar

Enligt Trafikverket så var ett tunnelbygge inte längre möjligt på grund av markförhållanden och ökade kostnader.

– Processen har varit ovanligt komplicerad, att behöva pausa en pågående produktion är speciellt och inget önskvärt. Vi kämpade länge med att försöka få den tänkta lösningen framåt men fick till sist inse att den inte längre var optimal samt att den avsatta finansen inte räckte, skriver Nicklas Broberg, projektledare på Trafikverket, till SVT.

I videon kan ni se vad två trafikanter tycker om lösningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbade Ekebykorset

Mer i ämnet