Hör grannen Roland Nilsson berätta om känslorna efter nattens skottlossning. Foto: Dagsmedia/SVT

Oro i Karlstad efter skjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

De boende i området Herrhagen i Karlstad är oroliga efter nattens skottlossning där, men polisen uppmanar till lugn.

Flera grannar som SVT Nyheter Värmland pratat med hörde skotten och uttrycker ett obehag över att detta hänt så nära deras hem

– Det är inte roligt att ha bott så nära, det känns ju rätt så hemskt, säger Roland Nilsson, som bor i samma lägenhetshus.

Skjutningar i Karlstad

Han tycker att det känns olustigt att det har varit två skjutningar på kort tid i Karlstad.

– Jag förstår oron, men jag är övertygad om att ingen behöver känna oro för att man ska bli skjuten av en vapengalning i centrala Karlstad. Det är kopplat till en specifik, kriminell miljö, säger Mattias Forssten, lokalpolisområdeschef på polisen i Karlstad.

Hur jobbar ni för att lugna Karlstadsborna?

– Man kan säga så här: Förutom förundersökningen så är det olika spann vi jobbar parallellt med. Ett sådant spann är trygghetsskapande åtgärder som innebär att man ska se polisen, att vi är närvarande så mycket vi bara kan. Det prioriterar vi högt, säger Forssten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet