Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enligt Mattias Forssten, lokalpolisområdeschef i Karlstad, handlar det om motsättningar i den kriminella sfären.

Polisen efter skjutningarna: ”Inte någon som skjuter hux flux”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen jobbar intensivt med utredningarna efter de senaste skjutningarna i Karlstad. Enligt lokalpolisområdeschefen i Karlstad är det kriminella element som ligger bakom dåden.
– Vi jobbar just nu för att säkerställa så att utredarna får bästa möjliga förutsättningar att jobba, säger Mattias Forssten, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

Under onsdagen pågår de tekniska undersökningarna och enligt uppgift till SVT söker polisen av närområdet kring skjutningen i lägenheten på Herrhagen med hundpatrull.

”Inte vem som helst”

Mattias Forssten kan inte kommentera utredningarna som pågår kring de två senaste skjutningarna men berättar att polisen ska jobba för att inga fler skjutningar ska ske. Det finns ingen anledning för allmänheten att oroa sig, menar han.

– Det här är inte någon som skjuter hux flux på vem som helst.

Störa ut kriminella

 Enligt Mattias Forssten handlar det om motsättningar i den kriminella sfären.

– Det gäller att hantera den kunskap vi har och i stort sett störa ut den här miljön. Jag kan inte gå in på arbetsmetoderna i detalj men arbetet är underrättelsebaserat och operativt, säger Mattias Forssten, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

”Hålla oss synliga”

Polisen i Karlstad har tagit krafttag, menar han, för att säkerställa säkerheten för allmänheten.

– Vi jobbar efter bästa förmåga för att hålla oss synliga och svara upp till allmänhetens känslor och behov, säger Mattias Forssten.

– Vi har kallat in resurser från Örebro och Dalarna för att hjälpa till med detta. Vi kraftsamlar alla resurser vi har för att lösa de här brotten och för att finnas synliga på gator och torg, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på Polisen Bergslagen.

Allmänhetens tips välkomnas

Efter skjutningarna på Kronoparken och Herrhagen vårdas sammanlagt två personer på intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Polisen vill gärna ha in tips från allmänheten.

– Vi behöver allmänhetens hjälp. Det finns säkert en hel del medborgare som tror sig ha sett och hört saker där ute. Det bästa är att höra av sig till 114 14 så att vi kan ta hand om tipsen och göra en bedömning, säger Mattias Forssten.

Polishundar söker just nu av närområdet kring den lägenhet där en skottlossning skedde under natten till onsdagen. Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet