Teamet Skoghall CK fixade Vätternrundan under nio timmar. Foto: Patrik Beck.

Paraidrottaren från Hagfors slog rekordet

Publicerad

Paraidrotts-stjärnan Anders Olsson från Hagfors bestämde sig för att bli den förste handcyklisten att klara Vätternrundan under tio timmar.
Med tiden 8.51 var målet nått – med råge.

– Det var helt fantastiskt, jag kan knappt tro det! säger Anders Olsson som cyklade de 30 milen runt Vättern tillsammans med teamet från Skoghalls CK.

– Folk ropade och hejade på oss längst vägen.

Klungan startade 05:42 på lördagsmorgonen och gick i mål 14:33. Snitthastigheten för gruppen låg på 33,9 km/h.

– Nu är jag helt slut, jag är totalt färdig. Och jag har haft så jädra bra hjälp av Skoghall. Det jag tar med mig mest av allt är att vi har otroligt bra cyklister i Värmland, säger Anders Olsson.

Måltårar

Teamet från Skoghall CK bestod av Anders Olsson, Andreas Olsson, Patrik Beck, Tomas Thorburn Carretero, Jakob Fryklund, Sarah Carling, Anna Beck, Stefan Schützer, Christer Jowenberg och Joakim Sköldfelt.

– Vi hade målet 10 timmar, och så gör vi detta. Det är är helt sjukt! säger paracyklisten och världsmästaren Anna Beck.

Med en klunga på tio personer kan det vara svårt att hålla en stadig fart, men för teamet gick det vägen. Både Anna Beck och Anders Olsson berättar att sträckan mellan Jönköping och Hjo var den tuffaste.

– Man brukar få lite medvind där, men inte i år. När vi gick i mål blev det ju tårar. Allihop har gjort ett fantastiskt jobb, säger Anna Beck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer