Foto: SVT

Personal kräver att räddningschef avgår

Uppdaterad
Publicerad

Merparten av de anställda inom Räddningstjänsten i Torsby kräver nu att deras chef avgår.

En misstroendeförklaring till kommunledningen har skrivits under av 69 anställda. I den kräver personalen att chefen avgår frivilligt eller, om så inte sker, att han sparkas. Misstroendet på honom han lämnats i punktform och handlar om bristande kommunikation och otydligt ledarskap. Personalen anser bland annat att chefen saknar intresse för sin personal och har för lite erfarenhet för att sköta sitt jobb bra vilket har bidragit till att kårandan har försvunnit.

Personalen vill att en ny lösning ska vara på plats senast fredagen den 2 december, annars kommer gruppen att själva ”fatta beslut där konsekvensen blir att det direkt drabbar organisationen och allmänheten”.

Räddningstjänsten i Torsby

SVT Nyheter Värmland har tidigare rapporterat om en rad turer och missnöje kring planerade nedskärningar inom räddningstjänsten i Torsby.  

Vi söker just nu räddningschefen för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Räddningstjänsten i Torsby

Mer i ämnet