”Jag bär också ett ansvar”, säger Plateas vd Johanna Rastad om femårige John Walters död – i klippet berättar hon mer om hur hon ser på sitt ansvar för dödsfallet. Foto: SVT

Plateas vd om John Walters död: ”Jag bär också ett ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de brister som fanns i Plateas HVB-hem i Hagfors var kända redan innan femårige John Walter avvek från boendet och senare hittades död. Företagets vd medger nu att uppföljningen av åtgärder för att komma tillrätta med bristerna borde ha varit bättre.

Humanakoncernen som äger Platea valde att lägga ner verksamheten efter femårige John Walters död i juni i år. Två anställda misstänks för vållande till annans död i samband med dödsfallet.

Men flera av de brister som Humana lade till grund för nedläggningen av Platea var kända långt innan dödfallet och vd:n, Johanna Rastad, medger att hon också bär ett ansvar för att det som skedde kunde ske.

Johanna Rastad berättar hur hon ser på sin del i ansvaret för John Walters död i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femåringen som hittades död i Hagfors

Mer i ämnet